NL FR EN

SCALDISNET

Blijf op de hoogte van nieuwe
artikelen via onze RSS feed

Meer dan varen...

Bij de uitbouw van regelmatige passagiersvaartprojecten zoals 'Kanaaltochten Brabant' , 'Boottochten Scheldeland' of 'Brussels by Water' gaat het over meer dan 'varen'. In het programma van deze toeristische boottochten wordt steeds een gids voorzien. Bij alle dagtrips wordt bovendien het varen steeds gecombineerd met stads- of natuurwandelingen, bezoeken aan bezienswaardigheden, fietstochten, enz.
Dergelijke arrangementen zijn beschikbaar zowel voor groepen als individuele deelnemers. Er wordt getracht de bootarrangementen maximaal te combineren en af te stemmen op andere vormen van vervoer, zoals het recreatief fietsen en het openbaar trein- of busvervoer.

De inbreng van Scaldisnet in streekprojecten ter ontwikkeling van passagiervaart houdt ook verband met specifieke knowhow inzake scheepvaartreglementeringen en allerlei nautische aspecten, toezicht op de veiligheid van het varend materieel en de operationele kennis van de mogelijkheden en beperkingen van waterwegen.

Dankzij de ondersteuning van een studiecel en documentatiecentrum wordt Scaldisnet vaak aangesproken voor medewerking aan strategische planning en advies over de toeristisch-recreatieve ontwikkeling langs de waterwegen.

Scaldisnet verleent ook medewerking aan promotiecampagnes en de organisatie van manifestaties op en om het water. Eerder dan 'producten' te verkopen beoogt Scaldisnet, via een variatie van op elkaar afgestelde diensten en activiteiten, 'geïntegreerde oplossingen' en maatwerk aan te bieden, geplaatst in een context van zinvolle maatschappelijke evolutie en duurzaamheid.